Oženio se sa dve devojke istovremeno

Izvor: B92, 27.Apr.2012, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oženio se sa dve devojke istovremeno

Jedan irački seljak zaljubio se u dve devojke iz svog sela, a pošto nije znao koju da izabere, odlučio je da se sa obe oženi istog dana .

Kako prenosi AFP, 22-godišnji Abdel Rahman Najef al-Obaidi zagledao se početkom godine u 17-godišnju Intidhar, a nekoliko meseci kasnije za oko mu je zapala 21-godišnja Suada.

"Mesec dana sam bio u nedoumici. Razgovarao sam sa roditeljima, predložio im da se obema istovremeno oženim i oni su mi dali svoj blagoslov", ispričao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je novopečeni dvostruki mladoženja.

Najteže je bilo da ubedi "izabrabice svog srca" da prihvate ovo rešenje. "Šta misliš da se istovremeno venčamo ja, ti i Suada?, pitao me je jednog dana, a ja sam mu odgovorila da se slažem pod uslovom da nas pođednako uvažava", ispričala je Intidhar, mlada broj jedan.

"U početku sam bila iznenađena njegovim predlogom, ali je na kraju uspeo da me ubedi", rekla je Suada, mlada broj dva.

Muslimanski zakon dozvoljava muškarcima da imaju četiri supruge. Venčanje je obavljeno 6. aprila u selu Laklak, na severu Tikrita, u centralnom Iraku, a Abdel Rahman je za svadbu platio 2,5 miliona dinara (oko 2.000 dolara).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.