Nemačka: Gledanje televizije na prvom mestu

Izvor: B92, 29.Avg.2012, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Gledanje televizije na prvom mestu

Nemci žele u slobodno vreme više sna, seksa i spontanosti, proizilazi iz studije ''Fondacije za pitanja budućnosti'', po kojoj Nemci žele više vremena za odmor i socijalne kontakte.

Premda Nemci žele da provode više vremena sa porodicom i prijateljima, broj pravih socijalnih kontakata u Nemačkoj opao je za 22 odsto u poređenju sa vremenom od pre pet godina, prenose mediji rezultate ove studije.

Upravo mlađa generacija bi želela rađe da se susreće sa prijateljima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nego da sa njima samo ''skajpuje'',''sms-uje'' ili telefonira, pokazuju rezultati ankete, po kojoj inicijative, popur one ''''sve škole na internetu'''' nisu dobile očekivani uspeh.

Studija pokazuje da su obrazovani Nemci duplo više na internetu, nego neobrazovani, ali i da je, uprkos pobedi interneta, ipak, televizija i dalje, kao i prethodnih 25 godina, na prvom mestu, kada je reč o korišćenju slobodnog vremena.

Za oko 98 odsto Nemaca je televizija na prvom mestu, za 90 odsto slušanje radija, telefoniranje na trećem, zatim sledi čitanje novina...

Dominantnost televizije, radija i novina postoji još od 1980. godine, ali su druge redovne aktivnosti u slobodno vreme Nemca opale u poređenju sa vremenom od pre pet godina. Nemci sada, naime, manje nego pre godina ispijaju kafice, jedu kolače, ćaskaju s komšijama, rade u bašti ili šetaju.

Foto: freedigitalphotos.net

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemci žele više sna, seksa i spontanosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2012

BERLIN -..Nemci žele u slobodno vreme više sna, seksa i spontanosti, proizilazi iz studije "Fondacije za pitanja budućnosti", po kojoj Nemci žele više vremena za odmor i socijalne kontakte...Premda Nemci žele da provode više vremena sa porodicom i prijateljima, broj pravih socijalnih kontakata...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.