Muja preživeo tri bombardovanja Beograda u zatočeništvu

Izvor: Medias.rs, 01.Sep.2020, 23:58

Muja preživeo tri bombardovanja Beograda u zatočeništvu

Iako je prema mnogim istraživanjima poznato da aligatori u zatočeništvu mogu da žive prosečno do pedesete, prošlo je najmanje 83 godine od kada je u beogradski zoo vrt stigao Muja koji trenutno nosi titulu i najstarijeg krokodila na svetu.   Koliko ovaj rekorder zaista ima godina niko sa sigurnošću ne može da zna jer  kada je 10. avgusta te davne 1937. ovaj američki reptil kao dvogodišnjak stigao kod nas, časopis „Vreme“ je objavio da su prilikom pregleda naši veterinari ocenili da deluje znatno starije i pretpostavili da je tada imao bar osam godina više. 

Nastavak na Medias.rs...






Povezane vesti

Prošlo je 29. godina od lansiranja Linuxa

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2020, 20:58

Lepo....Pre 29 godina, 25. avgusta 1991. godine, finski student Linux Benedict Torvalds predstavio je na comp.os.minix.news grupi svoj rad na besplatnom operativnom sistemu za 386(486) AT klonove. Tada je objavio da to radi iz hobija...Rođendan Linux-a..Od tada je prošlo skoro tri decenije, a vreme...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medias.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medias.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.