Izvor: Domino Magazin, 07.Jul.2011, 07:52 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Morski špageti
Kuvanje za početnike Mike Dajmaka
Špageti – 500 gr; morski plodovi – 500 gr; paradajz pelat – 500 gr; maslinovo ulje; šećer; origan; so
Jelo za one koji misle da bez morskih plodova ne mogu da žive. Kao i većina špageta, sprema se više nego jednostavno.
Pola kila školjki, rakova i krakova od hobotnica, dakle morskih plodova (sve očišćeno naravno jer vrlo je neprijatno kada se među rezancima što se slobodno kusaju naleti na bilo kakvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << prepreku što lomi zube) proprži se na malo maslinovog ulja, sve nalije konzervom pelata od paradajza, prokrčka još petnaestak minuta i samo začini solju, šećerom i origanom.
Već pripremljene špagete preliju se ovim sosom, a po ukusu preko svega još malo nakapa maslinovog ulja.
Kuvanje za početnike
Piše: Mika Dajmak
Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...
Specijalni dodatak svakog petka
na osam strana.
Pileća salata
Izvor: Domino Magazin, 08.Jul.2011, 06:11
Kuvanje za početnike Mike Dajmaka..Pileće belo meso – 500 gr; beli krompir – 500 gr; majonez – 200 gr; veza peršunovog lista; limun; so..Za sve koji vode računa o zdravoj hrani, one koji se plaše holesterola, za ostale kojima banu nenajavljeni gosti, a treba ih ugostiti, namenjen je ovaj recept....