Mobilni mobilijar

Izvor: Domino Magazin, 19.Maj.2010, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mobilni mobilijar

Klupa na izvlačenje

Igra reči iz naslova možda nije tačna: mobiljar, odnosno "ulični nameštaj" holandskih dizajnera Carmele Bogman i Rogiera Martensa baš i nije pokretan, ali je svakako drugačiji od drvenih klupa i stolova za kojima godinama sedimo u parku ili na ulici (ako nađemo mesto).

Dizajneri su uzeli u obzir sve gušće naseljene gradove, gde nema mesta ni za šta - ni za drvo, ni za parking mesto, a kamo li za takvu ekstravaganciju poput klupice i stočića. >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << Upravo zato, njihov "Pop-Up" nameštaj "iskače" iz betona, odnosno, pomoću daljinskog sistema se izvlači i uvlači u trotoar, tako da je u upotrebi samo kada nekome zatreba. U suprotnom, ne pravi gužvu, a trotoar je prohodan. Sistem je već na probnom ispitivanju u holandskom gradu Utrehtu, valjda će zaživeti.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.