Lek za varanje

Izvor: Domino Magazin, 11.Avg.2011, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lek za varanje

Ali bukvalno, pošto će sprečiti muškarce da ulaze u ljubavne afere

Britanski naučnici kažu da su na dobrom putu da naprave lek koji će moći da spreči muškarce da varaju. Takođe, lek će smanjiti šanse da se oni opijaju i tuku.

Istraživanje Univerzita Oksford otkriva da su za ovakva ponašanja krive određene hemijske reakcije u mozgu muškaraca. Običan lek u spreju će moći da promeni ovakvo ponašanje i spreči prevare.

“Sposobnost da regulišemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << naše ponašanje kao odgovor na svet oko nas ključ je prilagođenog života”, rekao je dr Frederic Boy.

Naučnici kažu da muškarci koji su u mozgu imali manji novo gamma-aminobutyric kiseline su imali neopromišljene akcije i češće varali svoje partnerke. Na osnovu ovog otkrića lako može da se napravi lek koji će regulisati problematično ponašanje, zaključuju istraživači.

Nastavak na Domino Magazin...






Povezane vesti

SPREJ PROTIV ŠVALERACIJE

Izvor: Kurir, 12.Avg.2011, 09:39

Naučnici sa dva najveća britanska univerziteta otkrili su mehanizam koji se krije iza hemijskih spojeva u mozgu, a koji može da spreči loše ponašanje poput preljube, alkoholizma, agresije....Neprilagođeno ponašanje lečiće se, najverovatnije, uz pomoć spreja za nos, a postoji opcija da se naprave...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.