Ko treba da načini prvi korak?

Izvor: B92, 07.Jul.2010, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko treba da načini prvi korak?

Muškarci bi uglavnom bili toliko oduševljeni da ih devojka pozove, da bi često pristajali bez obzira na to da li im se ona dopada ili ne, ali da li se i žene slažu sa ovim načinom zavođenja?

Oni kažu:

Muškarci bi uglavnom bili toliko oduševljeni da ih devojka pozove, da bi često pristajali bez obzira na to da li im se ona dopada ili ne. Stvar je u tome što nije baš tačno da su se devojke toliko opustile da su spremne da pozovu momka koji im se dopada. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jesu ojačale ali ne toliko.

Muškarci su spremni da pristanu iz više razloga: skratiće 20930-dnevnu agoniju dok skupljaju hrabrost da je pozovu, zatim probleme i mučnine da smisle šta bi rekli kada bi je pozvali, pa bolovi u stomaku, glavobolje, sve u svemu, skratili bi sebi muke kada bi devojke bile te koje „love". Takođe, beskrajno poštovanje koje imaju prema devojci koja ih smatra dovojlno privlačnim da ga pozovu.

Ako se odmah napravi razlika između poziva na druženje i poziva za nešto možda više, problema nema i oni su opčinjeni devojkama koje imaju hrabrosti za ovakvo nešto.

One kažu:

Za devojke je svejedno ko će načiniti prvi korak. Svako bi morao da ima dovoljno samopouzdanja i hrabrosti za prvi korak. Samo je jedan početak najveći od svih - taj prvi, sasvim prvi signal.

To može biti rukovanje, kratak pogled, bezazlen flert ili kulturno trraženje broja telefona.

Žene bi možda smelije prišle muškarcu u toku razgovora, bile bi prisnije, pričljivije, ali ne bi uvek tražile broj.

Možda misle da ako su već dale do znanja da je otvoren put, muškarci neka budu šmekeri, ionako vole sebe tako da posmatraju.

One kažu da dokle god je prijatno dok se prvi put neobavezno ćaska, dokle god se poštuju granice pristojnosti, uopšte nije bitno ko će da traži taj broj, samo je bitno da se on nađe u pravim rukama.

Foto: graur razvan ionut / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.