Ko je glava vaše kuće?

Izvor: B92, 13.Jul.2012, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je "glava" vaše kuće?

To što ste muškarac, više ne znači obavezno da finansijski obezbeđujete porodicu. Sve češće to rade žene.

Većina Amerikanki sada je preuzela ulogu glavnog finansijera porodice, pokazala su istraživanja koje je sproveo Prudential Financial.

Od 1.400 ispitanih žena, od kojih je 40 odsto bilo singl ili razvedeno, 53 procenta tvrdilo je da su hranitelji porodice.

Gotovo četvrtina udatih ispitanica rekla je da zarađuje više od muževa.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protekloj deceniji sužen je jaz između muškaraca i žena, što je dovelo do toga da supruge zarađuju gotovo podjednako kao i njihovi muževi.

To ne čudi, ako imamo u vidu da danas fakultete završavaju češće muškarci, nego žene, a „lepši pol“ čini i 50 odsto radne snage.

Iako žene time dobijaju, Prudential Financial otkriva da i dalje kaskaju za muškarcima kada je reč o samopouzdanju i opuštenosti u donošenju finansijskih odluka.

Samo 23 odsto dama reklo je da se smatra spremnim da donosi finansijske odluke, što je mnogo manje od 45 odsto muškaraca koliko je dalo isti odgovor.

Ko donosi hleb u vašu kuću?

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ko je 'glava' vaše kuće?

Izvor: medio.rs, 13.Jul.2012

To što ste muškarac, više ne znači obavezno da finansijski obezbeđujete porodicu. Sve češće to rade žene.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.