Kad dunje zamirišu

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2014, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad dunje zamirišu

S padom temperatura sve više vremena želimo provoditi u zatvorenom prostoru i toploj atmosferi. Sivilo i tmurne kišne dane razvedrite najljepšim jesenskim bojama i mirisima voća, kao što su dunje i kruške na policama, prozorima i stolovima.

Crvena, zelena, ljubičasta, žuta, narandžasta - jesenjoj paleti je nemoguće odoljeti.  Ništa nije toliko karakteristično za jesen kao živahne boje lišća, te cvijeća poput hrizantema. Kad god se osjećate pod stresom nabavite hrizanteme, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << neven ili slično cvijeće koje će unijeti opuštene momente u vaš dom.

Drvo, meke tkanine i svijeće u kombinaciji s jesenskim plodovima, kao što su kestenje, žirevi, orasi, šišarke, pružiće vam sve ono što trebate za dekoraciju. Koristite stolnjake u bogatim nijansama jesenske palete.

Sredinu stola dekorišite malim bundevama, dunjama, kruškama, javorovim lišćem, suvim cvijećem i sjemenkama mahuna. Objesite bobice na kuhinjske ormariće i stavite košaru jabuka na pult.

Jesen je idealno doba da više pažnje posvetite uređenju svoje kuhinje. Ne radi se samo o detaljima; čak i aranžmani od voća i jesenskog povrća te lišća mogu izgledati i te kako privlačno, a osim toga, dobro je poznato kako crvena i žuta boja potiču apetit. Nije potrebno preurediti cijelu kuhinju, ali možemo se poigrati bojama. Posude napunite narandžama i mandarinama, uživajte radeći ajvar, a bijeli kuhinjski sto zamijenite onom boje drveta ili mu pridružite stolice u veselim bojama.

Savremeni dnevni boravci možda neće izgledati dobro s rustikalnim aranžmanima, ali će zato dobiti na toplini postavljanjem zidnih naljepnica ili tapeta. Uzorci drveća, lišća, sova, jelena unijeće dašak jesenske atmosfere. Sa druge strane, klasični interijeri će odlično izgledati s detaljima od prirodnih materijala, te aranžmanima od opalog lišća i bundeva.

Ulaz u stan možete učiniti šarmantnim dodajući običnom pšeničnom vijencu listiće i dekoracije u zlatnoj, crvenoj i narandžastoj boji. Vijenac od suvog lišća, bršljana, suncokreta ili imitacije istih lijep je ukras na svakim vratima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.