Jovičić: Racionalnije trošiti budžetska sredstva

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovičić: Racionalnije trošiti budžetska sredstva

KOTOR VAROŠ - Država mora da obezbijedi minimalna davanja svim nezaposlenim osobama, jer je to njena moralna obaveza i praksa u svim zapadnim zemljama, izjavio je Dragomir Jovičić, kandidat Stranke pravedne politike /SPP/ za predsjednika Republike Srpske.

Jovičić je građanima u Kotor Varošu rekao da je to moguće ostvariti tako što će se budžetska sredstva racionalnije raspoređivati i trošiti.

"Javna administracija u Republici Srpskoj košta dvije milijarde KM na >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << godišnjem nivou. Od te ukupne administracije 30 odsto je višak, a samo u posljednjih mjesec dana masovno se zapošljavaju radnici u javna preduzeća i administraciju na državnom i lokalnom nivou", rekao je Jovičić.

On je istakao da tvrdnja SDS-a da je SPP eksponent vladajućih struktura nema uporište, jer su to neosnovane teze "koje više govore o njihovom strahu od nove političke snage u Republici Srpskoj".

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Goran Zmijanjac kaže da će, ukoliko mu građani ukažu povjerenje, njegov prvi potez biti vraćanje svih nadležnosti Republici Srpskoj, koje su neodgovorni pojedinci i njihove politike prenijeli na BiH.

"Mnogi obmanjuju javnost govoreći da je politički sistem prepreka za razvoj BiH. Nas prvenstveno interesuje Republika Srpska, a ja ću se boriti za zaštitu interesa Srpske u Sarajevu i za vraćanje njene pozicije u ustavni položaj BiH", istakao je Zmijanjac.

Kandidat za poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Nevena Vučanović poručila je da je cilj SPP vraćanje povjerenja građana u institucije i političare.

Prema njenim riječima, neophodno je obezbijediti svim građanima bolju budućnost, omladini kvalitetno obrazovanje, a djeci sigurno djetinjstvo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.