Joga za zatvorenike

Izvor: B92, 22.Jan.2010, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joga za zatvorenike

Vlasti jedne centralne indijske države saopštile su da će zatvorenici koji budu išli na časove joge moći brže da povrate svoju slobodu. To objašnjavaju činjenicom da joga poboljšava vladavinu sobom i doprinosi smanjenju agresivnosti.

Generalni inspektor zatvora u državi Madija Prades izjavio je da bi zatvorenicima koji tri meseca redovno odlaze na časove joge kazna mogla da bude skraćena za dve sedmice.

"Joga je dobra za održavanje forme, ublažavanje ponašanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontrolu gneva i smanjenje stresa. Ako neki zatvorenik pohađa časove joge i ispunjava još neke uslove, uprava zatvora može da ga predloži za kandidata za smanjenje kazne", istakao je generalni inspektor.

U zatvorima u toj indijskoj državi zatvorenici mogu da slede i drugu vrstu časova ili se pripremaju za polaganje raznih ispita. U tom sluccaju takođe postoji mogućnost da im vreme izdržavanja kazne bude skraćeno, preneli su lokalni mediji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.