Jednakost polova na semaforima

Izvor: B92, 30.Apr.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednakost polova na semaforima

Švedska, koja je poznata po jednakosti polova, dobiće nove semafore na kojima više neće biti figure samo pešaka muškog, već i ženskog pola.

"Zatražili smo od saobraćajne uprave da da osmisli logo i podnese nam predloge 1. oktobra", kazala je predstavnica za štampu ministarstva infrastrukture Jana Vikman. Ideja je potekla od vlasti gradića Mariestada, gde je postavljena signalizacija na kojoj žena prelazi ulicu.

"Ustanovili smo da je to dobra inicijativa", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodala je Jana Vikman i precizirala da će se semafori sa ženama pešacima pojavili krajem ove ili početkom sledeće godine.

Lokalne vlasti potom će odlučiti da li žele da zadrže tradicionalnog pešaka ili da mu dodaju i žensku koleginicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.