Izumljen elektronski poljubac?

Izvor: B92, 04.Maj.2011, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izumljen elektronski poljubac?

Očigledno nezadovoljni mogućnostima koje pružaju emailovi i video „čet”, naučnici u jednoj japanskoj laboratoriji pokušaće da obogate veze na daljinu stvaranjem elektronskog poljupca.

Sprava za prenos poljupca (Kiss Transimission Device) istraživačke laboratorije Kađimoto (Kajimoto) izgleda gadno baš kao i njeno ime.

Kao što je demonstrirano na videu (dole), svaki korisnik će imati mogućnost da se sagne ispred svog uređaja - čudne naprave sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slamčicom na kraju - i dok mrda jezikom oko slamke i okreće je, slamka na drugom kraju se takođe okreće u skladu s tim.

Trenutno dva uređaja komuniciraju preko jednog PC-ja, ali inženjeri u laboratoriji se nadaju da će uspeti da informacije prenesu preko interneta, čime će omogućiti zaljubljenima da "gurnu" jedni drugima u usta svoj hladan, oštar, virtuelni elektronski poljubac sa bilo kog kraja sveta.

Istraživači naglašavaju da informacija o poljupcu može biti snimljena, čime će omogućiti pop idolima da svoje stilove cmakanja prenesu i na neki proizvod.

Laboratorija se, na kraju, nada da će uspeti da inkorporira parametre poljubaca poput načina disanja, osećaja za ukus i važnost jezika. „Ako možemo da rekreiramo sve ovo”, kaže inženjer Obuhiro Takaši za Diginfo.tv, „mislim da će to biti zaista moćna sprava”.

Foto: bjearwicke/sxc.hu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.