Gotjea inspirisao Pit Doerti

Izvor: B92, 07.Jul.2012, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gotjea inspirisao Pit Doerti

Žan Pol Gotje prošle godine je šokirao svojom kolekcijom inspirisanom Ejmi Vajnhaus, lansiranom samo nekoliko meseci posle smrti čuvene pevačice. Nova muza ovog umetnika je bivši zavisnik od narkotika Pit Doerti.

Rezultat nedavnog poznanstva 60-godišnjeg dizajnera i Doertija je revija čija je zvezda bio model Andrej Pejić.

Kolekcijom dominiraju tamne boje, šeširi slični onima koji su se nosili u 19. veku, visoke kragne i uski sakoi od satena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Originalnu ideju dobio sam od filma 'Metropolis' Frica Langa", kaže Gotje.

Zaista, poput u naučno fantastičnom filmu, smenjuju se komadi garderobe u metalik boji i robotički grudnjaci, dok su se na kulisama prikazivale scene iz starih filmova.

Gotje i Doerti upoznali su se na Kanskom festivalu ove godine gde je muzičar debitovao u filmu "Ispovesti deteta veka" (Confession of a Child of the Century). "Rekao sam: Bože, on je tako zavodljiv, dekadentan dendi. Takva je i moja kolekcija", priznao je Gotje.
Pogledaj vesti o: Amy Winehouse

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.