Ginisova knjiga rekorda: Priznajemo

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 11:06

Ginisova knjiga rekorda: Priznajemo

Ginisova knjiga rekorda saopštila je francuzu Ričardu Plaudu da je njegov toranj, visine od 7.2 metra, ipak prihvaćen.

Plaud je rekao je je bio veoma razočaran nakon što je proveo 4.200 sati tokom osam godina radeći na igradnji modela Ajfelove kule, sastavljenoh od 706.000 šibica i 23 kilograma lepka.

"Osam godina sam mislio da gradim najvišu strukturu od šibica i bio sam razočaran, ali sada je sve u redu", rekao je za Rojters.

Naime, Ginisova knjiga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekorda mu je saopštila da njegov rad ne ispunjava uslove koji su potrebni za osvajanje rekorda, jer je kula rađena od šibica koje nisu "komercijalno dostupne". Svakoj šibici je nedostajao crveni vrh, koji je Plaud morao da iseče zbog same "gradnje" konstrukcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.