Dorian Gray

Izvor: B92, 29.Dec.2009, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dorian Gray

Jedno od nezaobilaznih mesta jedne od najpoznatijih beogradskih ulica poznato je koliko po luksuznim vozilima parkiranim ispred, toliko i po izuzetnoj gastronomskoj ponudi.

Adresa: Kralja Petra I 87-89

Telefon: 011/ 263 - 4151

Veb sajt: www.doriangray.rs

Radno vreme restorana i kuhinje: od 9.00 do 2.00 (kuhinja radi od 9.00 do 24.00)

Gradski prevoz: Autobus - 24, 26; Tramvaj - 2, 5, 10

Kartice: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Visa, Visa Electron, Dina, MasterCard, Maestro, Diners, American Express

Bašta ili terasa: da, letnja, na trotoaru, 60 mesta

Parking: parkiranje na trotoaru u okolini; najbliži javni parking kod Zoo-vrta; treća zona

Muzika: lounge

Jelovnik: na srpskom i engleskom jeziku

Osoblje govori: engleski, nemački i ruski jezik

Vegetarijanski meni: da

Vrsta kuhinje: internacionalna

Glavna jela: od 690 do 1.900 dinara

Dnevni meni: da, 1.000 dinara

Doručak: da, do 13.00

Rezervacija: da

Zakup: da

Kada u zavisnosti od afiniteta apstrahujete okruženje ili se sasvim uživite, imate priliku da se susretnete sa zaista reprezentativnom internacionalnom kuhinjom, koja to i jeste u punom značenju reči.

Od mediteranske i italijanske, preko francuske i ruske, do indonežanske i kineske kuhinje, meni pruža priliku da uživate u kombinacijama koje su i vizuelno i gastronomski posebni doživljaji.

Kuver je možda najmanje interesantan deo ponude: puter i namaz na bazi maslina možete i potpuno zaobići u iščekivanju drugih jela. I veoma dobru norvešku riblju čorbu od škarpine i gusti potaž od pečuraka ocenjujemo visokom ocenom.

Među predjelima, sladokuscima preporučujemo izuzetan specijalitet „Julienne" — krem od pečuraka zapečen ementalerom, serviran u neobičnim posudama uz tost.

Od specijaliteta, ovog puta probali smo preporučeni i potpuno sjajni biftek čili u ojster i soja sosu, sa povrćem i pirinčem, daleko ispred svih kineskih kombinacija, bogatog i snažnog ukusa.

Zerak je neobična kombinacija piletine i dimljenog sira u lisnatom testu, a kao prilog servirane su odlične marinirane tikvice u kari sosu.

Paelirana pačetina služi se sa suvim kajsijama, šparglom i bukovačom u slatkastom sosu na bazi meda i u pratnji pirinča, maštovito sjedinjujući raznorodne ukuse.

Čuveni kolač „Oscar Wilde", čokoladna kocka sa punjenjem od maline, nije nas opčinio, ali odličan cheesecake, brauni ili sufle — motiv su za razmišljanje o sledećem dolasku.

Raskošna vinska karta, i u pogledu izbora i u pogledu cena, adekvatno prati izbor hrane.

Cene jesu visoke, usluga ljubazna i prijatna, ambijent moderan. Svakako jedan od najprestižnijih gradskih restorana, s punim pravom.

Obrok za dvoje košta 4.000 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.