Devojkama ne prija prvi seks

Izvor: B92, 04.Maj.2011, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojkama ne prija prvi seks

Zamislite da ste poslednja devojka u društvu koja je izgubila nevinost. Kada je svaka vaša drugarica to već "obavila", većina vas može posmatrati kao da imate neku anomaliju i zbog toga se često prevarite i požurite.

A onda, kad konačno to uradite, uglavnom se osećate dobro zbog momka sa kojim ste to uradile ali, iz različitih razloga, kasnije se možete osećati kao gubitnik.

Ako vam išta znači, niste jedine. Istraživanje sa Univerziteta u Pensilvaniji pokazalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da se većina mladih devojaka oseća manje zadovoljno sobom, pogotovo nezadovoljno u vezi sa izgledom, nakon prvog seksualnog odnosa. Sa druge strane, muško samopouzdanje u istoj situaciji samo još više naraste.

Istraživanje je pratilo studente koji su se na koledž upisali kao nevini i pratilo njihove utiske nakon prvog seksualnog odnosa. Dobijeni rezultati su identični zaključcima slične studije iz 1995. godine – devojke nisu toliko uživale i nisu bile ushićene kao što je većina muškaraca. Umesto toga, osećale su stid, tugu i krivicu.

Ovo se dešava jer posmatramo sebe iz trećeg lica i to nas čini manje sigurnim u svoj izgled. Ženama ovo posebno teško pada jer su opsednute idealom ženskog tela koje nalaže da moraju biti savršene, seksepilne i prepune samopouzdanja.

Ako ste već iskusile gubitak nevinosti na ovakav način koji vam nije prijao, možete se našaliti i okrenuti sve na igru. Napišite skeč ili šaljivu pesmu i moći ćete iznova da se smejete tom iskustvu kada ostarite. Bolje da se smejete nego da vam bude žao.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Djevojkama ne prija prvi seks

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2011, 01:21

Zamislite da ste posljednja djevojka u društvu koja je izgubila nevinost. Kada je svaka vaša drugarica to već "obavila", većina vas može posmatrati kao da imate neku anomaliju i zbog toga se često prevarite i požurite.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.