Čović: Lista HNS-a ima podršku Hrvata

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Lista HNS-a ima podršku Hrvata

MOSTAR - Kandidat HDZ-a BiH i HNS-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je da će ta lista dobiti uvjerljivu podršku hrvatskog narodnog bića u BiH i da je to već sada sasvim jasno.

On je na predizbornom skupu u Tomislavgradu rekao da se 37.000 Hrvata u BiH vezalo za HDZ BiH i da je to snaga koja ne može da ne kaže vrlo jasno i glasno šta želi.

"Svjesni smo svoje odgovornosti kad smo rekli da nećemo ući u ovakvu federalnu vladu, jer da smo to >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << uradili, danas se ovdje ne bismo okupili. Dva entiteta bi živjela i moglo bi se bez Hrvata, a mi bismo se i dalje borili za dva ili tri odsto vlasti od županije do entiteta, koji nije naš, a na sličan način bi završili i na nivou BiH", rekao je Čović.

On je naveo da danas niko ne bi pominjao hrvatskog člana Predsjedništva BiH, jer bi bilo normalno opet da se sa malo glasova iz jednog, drugog, ili petog kantona Hrvatima izabere predstavnik.

"Svima onima koji tako razmišljaju poručujem - gasite kantone, županije nećete dok mi Hrvati tako ne odlučimo", naglasio je Čović.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Čović: Poštujmo druge i drugačije, čuvajmo svoje

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2014, 13:41

RAMA - Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović kazao je na predizbornom skupu u Rami kako je presretan što su Hrvati pokazali zajedništvo i jedinstvo okupivši se u Hrvatski narodni sabor koji je odgovor na sva ključna pitanja hrvatskog naroda...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.