Aloha

Izvor: B92, 24.Feb.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aloha

Na Dedinju, u spletu rezidencija, ambasada i drugih vila, smeštena je „Aloha", poznata svima u kraju, izazivajući komentare od razočaranja do ushićenja.

Adresa: Vladimira Gaćinovića 2

Telefon: 011/ 2664 - 499

Radno vreme restorana i kuhinje: od 9.00 do 1.00, nedeljom od 11.00 do 1.00 (kuhinja radi od 9.00 do 24.00)

Gradski prevoz: autobusi - 42, 47, 48, 59, 78, 94; trolejbusi - 40, 41

Bašta ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << terasa: da, letnja bašta u dvorištu, oko 50 mesta

Parking: u ulici ispred

Muzika: italijanska i pop muzika sa CD-a

Jelovnik: na srpskom jeziku

Osoblje govori: engleski jezik

Vrsta kuhinje: italijanska

Glavna jela: od 210 do 925 dinara

Doručak: da

Dostava: da, besplatna

Zakup: da, po dogovoru

Okruženje u kome smo se našli karakterišu prijatna muzika, enterijer u drvetu i kamenu, prostrana otvorena bašta sa drvećem i zelenilom, dva televizora i fudbalski meč koji nije prestajao da odvlači pažnju konobaru.

Najveća primedba, ipak, odnosi se na promaju koju smo osećali tokom večere, sedeći za pomalo školskim stolom u svetloj boji jasena, jer da smo želeli „vetar u kosi", otišli bismo u baštu.

Izlizan meni sadrži pogrešno sročene nazive i štamparske greške i standardnu ponudu pica, špageta, lazanja, predjela, salata, sendviča, palačinki i poslastica, a hrana vam može biti besplatno isporučena i na kućnu adresu.

Nismo izdržali da ne rizikujemo i isprobamo picu „Napolletana" i raviole u havajskom sosu od ananasa, kačkavalja, pečuraka i piletine. Vrlo sporu i nemarnu uslugu sada smo mogli i da zaboravimo prijatno iznenađeni ukusnom, tanko razvijenom, dobro ispečenom i ljutom picom u zaista gurmanskoj kombinaciji sa dosta blažim havajskim belim sosom na raviolima.

Punjeni sirom i zaliveni sosom od piletine i pečuraka, sa komadićima mesa i ananasa, ravioli su bili vrlo ukusni, a i divno su gasili ljutinu feferona sa pice, kojih je bilo u izobilju. Pravi ukus domaće ljutog, za one koji to vole, kombinovan sa jakim kulenom i dosta kačkavalja, učinio je ovu picu zaista dobrim jelom, bez obzira na to kako je sam naziv spelovan.

Torte nisu imali u ponudi, te smo za desert uzeli banana split, koji uprkos nešto višoj ceni ocenjujemo kao ukusan i slastan.

Dakle, kad je reč o hrani, vredelo je rizikovati. Predlažemo da u sklopu renoviranja koje je najavljeno tokom zime bude odštampan i novi meni.

Obrok za dvoje, sa desertom, košta 1.150 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.