A 25. marta - potpuni mrak

Izvor: B92, 24.Mar.2023, 11:09

A 25. marta - potpuni mrak

Svetska fondacija za prirodu (WWF) pozvala je danas sve gradove u Srbiji da se priključe kampanji "Sat za planetu Zemlju" i isključe svetla na javnim trgovim i znamenitostima 25. marta u 20.30 časova kako bi pokazali svoju predanost zaštiti prirode.

"Gašenjem svetala Srbija će sebe uvrstiti u niz od više od 180 zemalja sveta koje ovim simboličnim gestom ipak šalju jednu važnu poruku svetu da im je stalo do planete koja im je milionima godina dom i da su svesni koliko je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napora potrebno da se što pre stane na put klimatskim promenama, gubljenju biodiverziteta, odnosno da zajedno radimo na opstanku svih živih vrsta, pa i nas samih", saopštili su iz WWF.

Istakli su da šesnaestu godinu zaredom WWF poziva sve predstavnike gradskih vlasti širom Srbije da isključe javnu rasvetu na prepoznatljivim javnim mestima i tako podrže namere te organizacije da pokažu da je svaki napor za očuvanje Zemlje vredan.

"Najčešće ne vidimo koliki je doprinos nas pojedinačno, čini nam se da ne možemo da pariramo globalnim politikama i zagadjivačima, ali baš naprotiv čak i samo jedan mali iskorak u pravcu očuvanja naše planete pomnožen sa osam milijardi i te kako je veliki rezultat. Zbog toga nam se pridružite 25. marta u 20.30 časova da uz milione istomišljenika pozdravimo svoj dom", rekla je Aleksandra Ugarković iz WWF Adrije.

Kako su iz WWF istakli, na internet adresi www.earthhour.org svi zainteresovani mogu saznati šta se planira na lokacijama širom sveta, ali mogu i da pročitaju priče pojedinaca o tome šta rade za našu planetu.

"Sada je vreme da osiguramo zdravu i održivu budućnost za sve, da živimo u skladu sa prirodom", poručili su iz WWF-a.

WWF je jedna od najvećih nezavisnih organizacija, koja se bavi zaštitom prirode i ima aktivnu globalnu mrežu u više od 100 zemalja.

Kako ističu, njihova misija je da zaustavi uništavanje životne sredine i stvore budućnost u kojoj ljudi žive u skladu sa prirodom, putem očuvanja svetske biološke raznovrsnosti, održivog korišćenja prirodnih resursa i smanjenja zagadjenja i preterane potrošnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Unikredit podržava 'Sat za našu planetu' 16. godine uzastopno

Izvor: Beta, 24.Mar.2023

Unikredit Grupa (UniCredit) će sutra, u 20.30 po lokalnom vremenu, ugasiti svetla na sat vremana u 35 svojih zgrada u dvanaest zemalja u kojima posluje, obeležavajući šesnaestu uzastopnu godinu učešća banke u globalnoj ekološkoj inicijativi "Sat za našu planetu", najavila je Unikredit banka...

Nastavak na Beta...

Gašenjem svjetla počelo obilježavanje 'Sata za planetu Zemlju'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Mar.2023, 10:20

Svjetla oko spomenika na Novom Zelandu ugasila su se u subotu, 25. marta dok je ova država počela sa obilježavanja Sata za planetu Zemlje. Ovaj globalni pokret poziva države svijeta da ugase svjetla na sat vremena kako bi se skrenula pažnja na pitanja ugrožavanja prirode i klimatskih promjena. Ugašena...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.