Ово је знак да је ПРОИЗВОД ЕКОЛОШКИ ПРИХВАТЉИВ – У области екологије и животне средине Град Нови Сад издвојио 2,5 милијарди динара

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 20:12

Ово је знак да је ПРОИЗВОД ЕКОЛОШКИ ПРИХВАТЉИВ – У области екологије и животне средине Град Нови Сад издвојио 2,5 милијарди динара

Српски знак за еколошки прихватљивије производе који гарантује да је производ, еколошки прихватљиви од сличних производа
Знак је дизајниран у облику зеленог листа са белим контурама. Овај знак се на нашем тржишту користи као ознака да производ или услуга која испуњавају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одређене еколошке стандарде. Foto: nsuzivo.rs/Printscreen/Instagram Наиме, Еко знак могу да имају производи који се налазе на нашем тржишту и који су произведени у Србији, а потребно је да поседују следеће услове:
– смањење потрошња електричне енергије,
– смањена емисије штетних и опасних материја,
– смањена производња отпада и потрошња природних ресурса,
– употреба секундарне сировине и рециклаже,
– као и смањена емисија буке, вибрација и зрачења у животној средини
Подсећамо, како је то раније у време када је градоначелник Новог Сада био Милош Вучевић град Нови Сад неговао еколошку политику.
– У задњој деценији Нови Сад је постао град прогреса, науке и културе, место где све више младих машта да заснује породицу, а један од разлога је и пажња коју посвећујемо екологији и животној средини. У протеклих 10 година, у ову сврху, издвојено је фасцинантних 2,5 милијарди динара којим су таргетиране стратешке области: зеленило у Граду, управљање отпадом, очување заштићених природних добара, мониторинг стања животне средине, научно-истраживачки пројекти, јачање еколошке свести на локалу, уклањање радиоактивних громобрана – рекао је Вучевић.
Пројекти који су имали трајну промену на околину.
– Изградили смо компостно поље где прерађујемо у ђубриво 5.000 тона зеленог отпада. Покренули смо географски информациони систем, који је први корак у изради стратешки важног Катастра зелених површина, финансијски подржавамо грађане у набавци нових бицикала, кроз пројекат “Претворимо кварт у парк за Зелени Нови Сад” подржавамо унапређење зеленила малих урбаних површина, где имамо 157 апликација стамбених заједница, уклонили смо све радиоактивне громобране са територије града. У сарадњи са партнерима покренут је кључни еко-пројекат изградње регионалне санитарне депоније. Изградили смо 3 најсавремнија заливна система. Извршили смо реконструкције у 10 новосадских паркова. Све урађено је само показатељ у ком правцу ће се наш вољени град развијати, нашој деци ћемо оставити чистији и зеленији Нови Сад.
Novi Sad u slici: Ponedeljak, 17. april

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово је знак да је ПРОИЗВОД ЕКОЛОШКИ ПРИХВАТЉИВ – У области екологије и животне средине Град Нови Сад издвојио 2,5 милијарди динара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.