Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 12:30

Ево којих 10 година су најважније у животу скоро сваке особе

Стручњаци су проценили да постоји раздобље од 10 година које може дефинисати будућност сваке особе, а најзначајнија деценија код особе је од 18 до 28 година. Фото: Pexels/Kamous production Psychology Today истиче да одлуке донете у том раздобљу несразмерно обликују будућу животну путању особе, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а грешке које су тада направљене имају дугорочне последице. Тинејџери добијају другу прилику, али друштво мање опрашта погрешне одлуке у двадесетима. Већина људи у двадесетима, а не у тинејџерским годинама, скрене с „исправног“ животног пута. У двадесетима се млади обично упуштају у најризичније понашање – опијање, коришћење дрога, незаштићени секс и криминал.
Највећа грешка – прерано одрасти Иронично, најгора грешка коју млади човек данас може да направи јесте да пребрзо одрасте – прерано се уда, прерано почне да ради пуно радно време, добије дете. Савет који је имао смисла пре пола века кад се остатак друштва венчавао у младом добу и почињао да ради, више се не примењује на радикално другачијем тржишту рада. Уместо тога, дуготрајно образовање, стажирање и други напори за изградњу биографије се више исплате.
Данас је рани брак рецепт за развод, а одлагање рађања и брака повезано је са стабилнијим породичним животом. Наравно, млади људи који имају највише користи од одложеног одрастања долазе из богатијих породица које могу да приуште да издржавају своју децу кроз двадесете године. То су године које људи могу најбоље да искористе као раздобље за самооткривање, истраживање и лични раст.
Насупрот томе, они којима недостаје родитељска подршка имају тенденцију да пронађу несигурне, слабо плаћене послове и нестабилне везе, оптерете се кредитним картицама и дуговима које њихови приходи не могу да издрже. Током двадесетих година неједнакости у савременом друштву се учвршћују.
Ово су критичне животне године. Наше је друштво с правом ставило све већи нагласак на рано детињство. Али не смемо да заборавимо двадесете, раздобље када млади животи крећу узлазном путањом или се затварају за неке боље могућност.
Koliko će dete biti visoko? Da li te gene nasleđuje od mame ili tate?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево којих 10 година су најважније у животу скоро сваке особе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.