Британски краљ Чарлс поздравља госте испред Бакингемске палате

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Maj.2023, 15:53

Британски краљ Чарлс поздравља госте испред Бакингемске палате

Британски краљ Чарлс и његов син принц Вилијам поздрављали су данас госте испред Бакингемске палате у центру Лондона. Фото: Танјуг/Toby Melville, Pool via AP

Теку последње припреме дан пре формалне церемоније крунисања британског монарха, пренео је Ројтерс.

Чарлс је напустио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << капију палате својим краљевским аутомобилом пре него што је стао на пола пута на месту где његови фанови кампују уочи суботње церемоније и тамо се руковао с грађанима.

Вилијам је био у друштву супруге Кејт.

Британски краљ Чарлс биће крунисан сутра у Вестминстерској опатији, у симболичној церемонији која представља комбинацију верске службе и славља.

Он ће бити крунисан заједно са Камилом, краљицом супругом, и он ће бити 40. владајући монарх крунисан тамо од 1066. године.

Ипак, Чарлс ће остати упамћен као најдужи наследник у британској историји, будући да је провео седам деценија као први у реду за престо, пише Скај њуз.
https://gradskeinfo.rs/sutra-krunisanje-kralja-carlsa-iii-najduzeg-prestolonaslednika-u-istoriji-velike-britanije-05-05-2023/
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британски краљ Чарлс поздравља госте испред Бакингемске палате се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.