Русија поздравља иницијативу Ватикана за преговоре с Украјином

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Nov.2022, 16:27

Русија поздравља иницијативу Ватикана за преговоре с Украјином

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да Москва поздравља напоре неких земаља, укључујући и Ватикан, да помогну у решавању ситуације у Украјини, али да такви предлози нису могући због става Кијева. Фото: Pixabay/Walkerssk „Знамо да одређени број страних званичника и влада >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << изражава спремност да обезбеде платформу за разговоре. Такву политичку вољу, несумњиво, поздрављамо. Али у ситуацији коју сада имамо де факто и де јуре од стране Украјине. Такве платформе не могу бити тражене”. Рекао је Песков, коментаришући иницијативу Ватикана да организује преговоре између Украјине и Русије, пише Интерфакс.
Шеф спољнополитичког одељења Католичке цркве надбискуп Пол Ричард Галахер изјавио је јуче да је Ватикан понудио да организује преговоре између Украјине и Русије на својој територији.
Он је напоменуо да су Ватикан и папа Фрања увек били отворени за преговоре од почетка сукоба. Да „још није добијен конкретан одговор”, пренели су украјински медији.
Savetnik kancelara Šolca: Bez reforme EU nema proširenja

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија поздравља иницијативу Ватикана за преговоре с Украјином се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.