Želiš bebu? Peri zube

Izvor: Dzungla.org, 07.Jul.2011, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Želiš bebu? Peri zube

Žene koje žele da ostanu trudne treba redovno da peru zube i čiste ih zubnim koncem, savetuje tim australijskih istraživača, navodeći da loša oralna higijena negativno utiče na fertilitet.

Ženama koje imaju upaljene desni potrebno je sedam meseci da zatrudne, što je dva meseca više nego ženama sa zdravim desnima, navodi se u istraživanju.
Peridontalne bolesti su već dovođene u vezu sa bolestima srca, dijabetesom tipa 2, pobačajem i lošim kvalitetom sperme.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << /> Nedavno australijsko istraživanje, kojim je obuhvaćeno 3.500 žena, pokazalo je da su bolesti desni jedan od nekoliko faktora koji utiču na fertilitet žena.
Osim što treba da se odreknu pušenja i alkohola, da se pravilno hrane i unose dovoljno folne kiseline, žene koje žele da zatrudne moraju da održavaju zdravim svoje zube tako što će ih redovno prati i čistiti koncem, poručuju australijski naučnici, a prenosi BBC.
(Izvor: Mondo, Tanjug)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.