Izvor: Blic, 07.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras počinje 'Egzit 05'!

Večeras počinje 'Egzit 05'!

Konačno! Nakon godinu dana iščekivanja, grickanja noktiju i žickanja para od rodbine, večeras na Petrovaradinskoj tvrđavi počinje 'Egzit 05'. Najveći muzički festival na Balkanu održava e od 7. do 10. jula u Novom Sadu, a ovoga puta će muzički program biti mnogo raznovrsniji nego prethodnih godina. Anica Dobra i 'Dobrovoljno kovačko društvo' će svojim nastupom nezvanično otvoriti 'Egzit', a organizatori kao iznenađenje čuvaju ime >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osobe koja će na Mejn stejdžu i zvanično proglasiti festival otvorenim.

Na Mejn stejdžu nas očekuju teškaši kao što su 'Andervorld', 'Apokaliptika', Ijan Braun, 'Garbidž', hevimetal legende, grupa 'Slejer', Fetboj Slim i, naravno, najveće zvezde ovogodišnjeg 'Egzita', američki bend 'Vajt strajps' koji je, prema izveštajima britanskih medija, pre desetak dana na festivalu u Glastonberiju fenomenalnim nastupom oduševio tamošnju publiku.

Lista di-džejeva koji će se pojaviti na Tvrđavi je impozantna. Karl Koks će nastupiti sa prijateljima, što obećava spektakl za pamćenje. Dejv Klark, Daren Emerson, Feliks da Hausket, Deni Hauels, Saša, Valentino Kancijani... samo su neki od disk-džokeja koji će tehno manijake zabavljati do ranih jutarnjih sati.

Ne sumnjamo i da će ljubitelji etno muzike biti zadovoljni. Nitin Souni, kao i Burhan Okal i 'Trakija ol stars' svetski su poznati muzičari. Takođe, ove godine nastupaju i Luis, kao i kraljica romske muzike Esma Redžepova. Na Bluz end džez stejdžu će svirati Dragoljub Đuričić, Kris Vitli, Vasil Hadžimanov i mnogi drugi. Na Tvrđavi će nastupiti i Rambo Amadeus, Masimo Savić, 'Kubizmo', 'Ajsbern', 'Van Gog', 'Partibrejkersi', 'Najt šift'...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.