Pronađen recept za besmrtnost?

Izvor: Kurir, 02.Feb.2013, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen recept za besmrtnost?

Meduza koja ima neobičnu sposobnost beskonačnog obnavljanja, kada ostari, ili kada se razboli, ona se opet pretvara u polipa

Čovek je uvek u potrazi za receptom koji će mu omogućiti besmrtnost, a sudeći po istraživanjima koja stižu iz Japana, to će uskoro biti moguće.

Šin Kubo, japanski naučnik sa univerziteta Kjoto, potvrdio je mit o besmrtnim meduzama.

Turritopsis nutricula je stručan naziv za ovu meduzu koja je naučnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << poznata kao jedino živo biće na planeti koje je besmrtno.

Meduza ima neobičnu sposobnost beskonačnog obnavljanja. Kada ostari, ili kada se razboli, ona se opet pretvara u polipa. Profesor Kubo smatra da u ovoj meduzi leži lek za besmrtnost i da se ljudski život može produžiti za nekoliko hiljada godina.

Turritopsis nutricula otkrio je 1988. godine Kristijan Samer, nemački student biologije, ali, do sada, njena besmrtnost nije mogla da se dokaže.

Naučnici kažu da se ova vrsta meduze proširila iz Mediterana u okeane, tako da ih danas možete videti na obalama Paname, na Floridi i Japanu.

http://www.youtube.com/watch?v=SEobt0HFx58

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Pronađen recept za besmrtnost!?

Izvor: Vesti-online.com, 02.Feb.2013

Čovek je uvek u potrazi za receptom koji će mu omogućiti besmrtnost, a sudeći po istraživanjima koja stižu iz Japana, to će uskoro biti moguće. Šin Kubo, japanski naučnik sa Univerziteta Kjoto, potvrdio je mit o besmrtnim meduzama...Kada meduza ostari, ili kada se razboli, onda se opet pretvara...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.