Šta će ovce ispred Ajfelove kule?!

Izvor: Prva.rs, 27.Nov.2014, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će ovce ispred Ajfelove kule?!

Ovce su bezbrižno pasle travu u podnožju najpoznatijeg spomenika glavnog grada Francuske dok su farmeri zahtevali efikasan plan sprečavanja daljih napada vukova.
"Danas farmeri, sutra nezaposleni", napisano je na transparentu koji je jedan od demonstranata, obučen kao vuk, nosio.
Farmeri nisu jedini protestovali. Borci za zaštitu životinja, koji se zalažu za očuvanje vukova, takođe su se okupili ispod Ajfelove kule.

Očekuje se da će se demonstranti sastati >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << sa ministarskom poljoprivrede Stefani Le Fol i da će sastanku prisustvovati i ovce.
Vukovi u Francuskoj gotovo su istrebljeni 30-ih godina prošlog veka, ali su se iz Italije vratili u zemlju tokom 90-ih. Sada su zaštićeni i ima ih oko 300. Francuski farmeri, međutim, nisu oduševljeni povlašćenim statusom ovih životinja.
"Nema ničeg prirodnog u tome da vas pojede vuk", poručuju oni.

Francuska vlada planira i da uveze grupu divljih medveda u planine na obodu francuskih Pirineja, što je takođe izazvalo bes jednog dela javnosti.
Prema najnovijim podacima ove godine je bilo 4800 napada vukova, mahom na ovce, u poređenju sa 1000 prošle godine.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Ovce ispred Ajfelovog tornja

Izvor: RTS, 27.Nov.2014

Francuski stočari okupili su se ispred Ajfelove kule u Parizu i poveli svoje ovce, kako bi izrazili nezedavoljstvo zbog sve većeg broja napada vukova...Francuski farmeri su doveli ovce koje su bezbrižno pasle travu u podnožju Ajfelove kule, dok su farmeri zahtevali efikasan plan sprečavanja daljih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.