Rešite problem grudi pravim odabirom grudnjaka

Izvor: Press, 09.Maj.2013, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešite problem grudi pravim odabirom grudnjaka

Naime čak 40 posto dama ima problema s grudima koje ispadajaju iz korpi dok njih gotovo 60 posto nikada nije pronašlo idealan grudnjak jer ne poznaju oznake prilikom kupovine.
Nedavna istraživanja pokazala su sedam najvećih greški pri odabiru oblika i veličine grudnjaka koje svakako treba izbegavati.
1. GRUDI KOJE VISE
Čvrsta konstrukcija i dobro odabran obim korpi nisu jedina garancija savršenog grudnjaka, naime problem grudi koje izgledaju kao da vise najčešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je nedostatak prave potpore. Naime problem su u ovom slučaju preuske ili preduge naramenice koje ne podižu grudi.
Savet: Birajte grudnjake sa podebljanim naramenicama koje u sebi ne sadrže previše elastina.

2. KORZET DEKOLTE
 Visoko smeštene stisnute grudi podignute gotovo do prsne kosti koje iz profila izgledaju spljošteno najčešće su uzrok odabira premalih korpi ili premalog opsega grudnjaka koji pritišće grudi i koji osim lošeg estetskog izgleda uzrokuje bol u grudima.
Savet: Prilikom odabira grudnjka napravite test, ako su grudi na pola puta između ramena i lakta odabrali ste dobar grudnjak.

3. GRUDNJAK VISOKO PODIGNUT NA LEĐIMA
Kada dolazi do podizanja grudnjaka s prsne kosti ili leđa problem su prevelike korpe i u drugom slučaju premali opseg grudnjaka na leđima.
Savet: Traka na leđima mora biti čvršća i veća, a naramenice čvrste kako ne bi dolazilo do podizanja grudnjaka. Osim toga grudnjak na leđima kao i na bočnoj strani tela treba biti u jednakoj visini kao i prsa.
4. NABORANE KORPE
Iako grudnjak može biti obimom dobar, mreškanje tkanine grudnjaka najčešće se javlja kao posledica iznošenosti grudnjaka, njegova širenja i gubitka elastina ili u većem broju slučajeva zbog prevelike količine korpi.
Savet: Istraživanje je pokazalo da gotovo 60 posto žena  nikada nije pronašlo idealan grudnjak jer ne poznaju oznake prilikom kupovine. Stoga dobro proučite spoj slova i brojeva na deklaraciji.
5. GRUDI KOJE SE PRELIVAJU
Prelivaju li se grudi preko ruba grudnjaka na prsima te se stvara utisak zadebljanja i neprirodnog izgleda, problem je premala veličina korpi.

Savet: Kako je širina leđa veća tako i dubina korpi progresivno raste, pa  tako A korpa može biti  dublja od B korpe - ova pravila je potrebno znati jer najčešće zbunjuje žene.
6. VISOKO NOŠENJE
Namestite li grudnjak da stoji udobno na prsima, ali se zbog toga nalazi i visoko na leđima  problem je u pogrešnoj veličini.
Savet: Isprobajte grudnjak jednake veličine korpi, ali manjeg obima.
7. BOČNO PRELIVANJE GRUDI
Ukoliko su  žice od grudnjaka smeštene na grudima umesto na rebrima pri čemu se stvara utisak da grudi beže sa strane dok središnji dekolte propada, korpe bi definitivno trebale biti veće i dublje.
Savet: Obratite pažnju osim na veći obim korpi i na kopčanje. Pripazite da se grudnjak  kopča na prvoj kopčici jer on se s vremenom širi, pa je logično da možete iskoristiti i druge dve.
 
 
Izvor: zadovoljna.hr

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.