Pravilo koje ne može da omane!

Izvor: 011vodič.com, 02.Dec.2020, 12:24

Pravilo koje ne može da omane!

Znate li za ono pravilo: moj novac je samo moj novac, a njegov novac je zajednički? Kako vi delite porodični budžet? Da li imate zajednički štek ili smatrate da žena treba biti nezavisna od muškarca?
Donosimo vam dve priče, dva iskustva žena koje su svoj novac poverile suprugu:
Prva priča:
„Snaga žene leži u njenoj slabosti. Dok ste mladi i neiskusni, mislite da je sve što radite ispravno i da treba da vodi ka višem cilju. Međutim, postoje situacije koje se pretvaraju >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << u životne lekcije.
Kada ste adolescent, ideje o porodičnom životu su prilično stereotipne. Društvo vam nameće ideju da žena duguje nešto svima. I tako, natopljena do kostiju sa onim „mora“, žena gradi odnos kako može, a ne kako treba i kako joj odgovara.
Ako želite savršenu porodicu, ako počinjete od nule, obe strane moraju biti jednako uključene u borbi za budućnost.
Tako sam ja verovala. I trudila sam se da sve uradim kako treba. Na kraju krajeva, budućnost zavisi od toga.
Svideo mi se moj muž. Znao je da govori tako lepo i pogađao je tačno u metu. Zaljubila sam se do ušiju. U međuvremenu sam vredno radila na jakom braku i zarađivala novac. Za to vreme suprug je bio u potrazi za dostojanstvenim poslom. Pošto smo imali „naše“ dugove, morala sam da radim i dodatni posao. A onda sam dobila sjajnu ponudu da zaposlim supruga. Bio je malo tvrdoglav, jer nije bio siguran da će uspeti na tom poslu. Kao svaka „normalna“ supruga, rekla sam mu da sam sigurna da će da uspe, te da treba samo da počne. I prihvatio je posao.
Kako je počeo da radi, tako je svako veče ostajao do kasno. S jedne strane sam odahnula jer sam verovala da će porodični budžet sada biti popunjen, ali s druge strane je postojala neobjašnjiva strepnja. Žene sve osećaju intuitivno.
Kući se vraćao pijan, ali s novcem u džepu. Ovo je trajalo nedelju dana. Poslednjeg dana kući je došao veoma kasno i veoma pijan. Nisam mogla više da žmurim na to što se dešavalo, pregazila sam preko svih standarda i pretražila njegov telefon. Nigde nije radio. Svaki dan u nedelji proveo je opijajući se sa različitim „drugarim“, a u džepu je nosio našu ušteđevinu. Bojažljivo sam prišla ormaru gde smo držali pare i videla još samo neku siću koja je tamo ostala. Toliko o mom uverenju da savršena porodica postoji.“
Druga priča:
„Podnela sam zahtev za razvod pre dve godine. Bilo je mnogo razloga za ovo, ali jedan se izdvaja ponajviše. Radila sam zajedno sa mojim tadašnjim suprugom. Upoznali smo se na poslu, a nakon venčanja smo nastavili da radimo u istoj firmi. Iako smo imali istu platu, na mojoj kartici je uvek bilo samo 10 do 15 posto od ukupne zarade. A evo kako je do toga došlo!
Moj tadašnji muž otvorio je zaseban račun na svojoj kartici da tamo prebaci sredstva za novi automobil. Svaki mesec je na taj račun prebacivao sredstva sa naših kartica. Tako smo za tri godine otplatili kredit za automobil, otišli na odmor i kupili razne kućne aparate.
Dogovor je bio ovakav: on odvaja jednake delove naših plata, a mi taj novac trošimo na velike kupovine. Ali, s obzirom da je samo on imao pristup tom novcu, nisam ništa sumnjala.
Na kraju je ispalo da je veći deo moje zarade završavao na tom računu, dok je on mesečno davao samo 2 do 3 hiljade dinara.
Inače, ja sam bila ta koja je plaćala račune i kupovala hranu. Ako mi je bila potrebna nova garderoba, morala sam da ga zamolim za određenu sumu. Pokušavala sam da uštedim na svemu.
A onda sam sasvim slučano saznala za njegovu prevaru. Upravo je prebacio novac sa moje kartice na račun, ali ga je omeo telefonski poziv i ja sam pogledala istoriju transakcija. Možete da zamislite moj šok kada sam shvatila da sam sve velike kupovine u kući finansirala samo ja?!? A i moju zbunjenost gde je on trošio svoj novac? U tom trenutku naš brak je pucao po šavovima.
Kada sam ga pitala gde je potrošio svoj novac, on ništa ubedljivo nije rekao, već je samo bio iznenađen mojim saznanjem. Naš razgovor se završio otvorenim pitanjem, jer je on odbijao da mi objasni gde je trošio novac sa svoje kartice?
Tek nakon razvoda sam saznala da je imao još jedan račun na koji je prebacivao, „štekao“ svoj novac. Kada smo se razveli, on je kupio sebi nova kola i renovirao stan.
Moj savet je da nikako ne dajete mužu svoj novac, jer ne znate šta mu može pasti na pamet.“
STIL

The post Pravilo koje ne može da omane! appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.