Pesma  Bitlsa koju niko ne voli

Izvor: Blic, 03.Maj.2013, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pesma "Bitlsa" koju niko ne voli

Nesumnjivo je da su Bitlsi bili jedan od bendova koji su oblikovali sami pojam muzike i njenih žanrova. Publika i dan danas uživa u njihovim hitovima, u nemogućnosti da odrede na samo jednu pesmu koja je bila najbolja. Međutim, kada je u pitanju najgora pesma ovog sastava, svi poznavaoci Bitlsa i muzike su pokazali prstom na isto ime - „Revolucija 9“.

Ova neobična kompozicija koju je stvorio Džon Lenon sastoji se od različitih nepovezanih zvukova, glasova u daljini, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Lenon i njegova devojka su je nazivali avangardnom umetnošću.

Lenon je pisao ovu pesmu tri meseca u 1968. godini i veruje se da je upravo ona krivac za raspad ove grupe, jer je Džon dozvolio svojoj devojci da zauzme mesto kompozitora umesto Pol Mekartija.

Sa trajanjem od osam minuta i 15 sekundi, ovo je najduža pesma ikada koju je snimio ovaj slavni bend.

Pokušaj da se opiše ovo „delo“ rečima je Sizfov posao, tako da je najbolje da je poslušate sami.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.