Nove avanture starih junaka

Izvor: Blic, 23.Okt.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove avanture starih junaka

Novo filmsko ostvarenje Radeta Markovića, komičan prikaz vremena i života za vreme Drugog svetskog rata „Drug Crni u NOB-u”, premijerno će biti prikazano 29. januara „Sava centru”. Glavni junak filma Nenad Jezdić (Drug Crni) kaže da ćemo dobro poznate junake gledati u nekim novim, pre svega smešnim situacijama.

U glavnim rolama pored Jezdića su Dragan Jovanović, Nikola Kojo, Marinko Madžgalj, Boris Milivojević, Lena Bogdanović... Radnja filma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smeštena je u vreme Drugog svetskog rata. Glavni junaci, Drug Crni (Jezdić), Brale (Boris Milivojević), Če (Marinko Madžgalj), Drug Tetak (Nikola Kojo)... inače potomci slavnih predaka iz vremena Prvog srpskog ustanka, su ilegalci u narodnooslobodilačkoj borbi u okupiranom Beogradu.

- To su neki ljudi koji slede koju svoju genetsku prirodu i crpu iz onih likova iz prethodnog filma iz serijala „Crni Gruja”, Boleta, Čede, Velje... samo su u nekim novim okolnostima koje zapravo i nisu tako teške da bi se pričalo o tim karakterima i o tim naravima koje mi kao narod imamo - priča Nenad Jezdić i objašnjava.

- Mi šezdeset i više godina pričamo o nekom vremenskom periodu koji je bio takav kakav je bio, a mi se ovde trudimo da ga demaskiramo i činimo ga lako čitljivim i prihvatljivim. Taj period je bio autentičan, a mi ga kroz ovaj film tumačimo i predstavljamo ne baš onako kako je zaista izgledao. Jer uvek za sve ima neka zaleđina - kaže Jezdić i otkriva kakva je atmosfera na snimanju.

- Atmosfera je super. Svi smo toliko bliski i poznajemo jedni druge da tačno znamo šta kome smeta a šta koga raduje pa se trudimo da se još više raduje. Tako da se odlično provodimo - priča Jezdić kojeg ćemo, osim u filmu i seriji „Drug Crni u NOB-u”, gledati i u seriji „Ranjeni Orao”.

- Radim seriju „Ranjeni orao” koju smo, nadam se samo trenutno prekinuli da snimamo i „Belu lađu” - kaže Jezdić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nastavak Crnog Gruje u januaru

Izvor: B92, 22.Okt.2008, 18:37

Film "Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi (NOB)", nastavak filma "Crni Gruja i kamen mudrosti", imaće bioskopsku premijeru 29. januara u beogradskom Sava centru...Na konferenciji za novinare scenariste i režisera Radeta Markovića i članova glumačke ekipe, rečeno je da se pored filma snima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.