Izvor: Njuz.net, 06.Jun.2018, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezaposlenost Srba u Nemačkoj dostigla istorijski minimum

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBERLIN, 6. jun 2018, (Njuz) – Broj nezaposlenih Srba u Nemačkoj nikad nije bio manji pokazuju podaci tamošnje službe za zapošljavanje. Bez obzira na stepen stručne spreme, obrazovni profil ili godine starosti, srpski radnici lako pronalaze posao, a još bolji procenat zaposlenosti očekuje se kada nemačka privreda uđe u zlatno doba koje joj neki optimistično predviđaju.
– Ovo su istorijski rezultati kada je populacija Srba u Nemačkoj u pitanju – ističe Hans Miler iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << nemačke privredne komore. – Inače je nezaposlenost Srba u našoj zemlji na tradicionalno niskom nivou, ali smo uspeli da je spustimo još niže pa se ona danas meri u promilima – procenjuje on.
Njihove kolege iz Privredne komore Srbije pozdravljaju ove rezultate i ističu zasluge koje imaju u njegovom ostvarivanju.
– Napravili smo izuzetno efikasan sistem koji je rezultirao ovim uspehom. Naime, mi ovde stvaramo visokoobrazovane i kvalifikovane kadrove što nemačkoj privredi olakšava njihovo zapošljavanje. Verujem da će se ova saradnja nastaviti i produbiti narednih godina, pa možemo doći u situaciju da uvozimo kadrove koji će potom odlaziti u Nemačku na rad – rekao je Marko Čadež predsednik PKS. Čadež je istakao i da je zahvaljujući vladinim merama stanje u našoj zemlji možda i bolje nego u Nemačkoj jer je danas gotovo nemoguće pronaći nezaposlenog Nemca u Srbiji.
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.