Napadnut novinar Njuza!

Izvor: Njuz.net, 19.Feb.2011, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut novinar Njuza!

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeMesto napada neposredno nakon policijskog uviđaja

BEOGRAD, 19. februar 2011, (Njuz) - Novinar Njuz.neta Marko Dražić napadnut je sinoć negde oko 23 časa ispred svoje zgrade u Hadži Prodanovoj ulici u Beogradu. Nepoznata grupa napadača nanela je Dražiću lakše povrede i ogroman psihički stres, a odmah zatim pobegla sa lica mesta u pravcu Bulevara kralja Aleksandra.
- Vraćao sam se kući uobičajenim putem preko Kalenić pijace, kao i svaki dan - priča Dražić još uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << vidno potresen.
- Odjednom sam začuo tiho režanje, i već sledećeg trenutka bio sam okružen sa pet ili šest napadača, visine između 50 i 60 cm, koji su me opkolili sa svih strana. Počeli su da laju na sav glas, a jedan od njih je skakao na mene i otkidao mi komade odeće svojim zubima. Pokušao sam da se odbranim govoreći im 'čibe' i 'mrš', ali to nije pomoglo. Nekako sam uspeo da se iskobeljam i otrčim do svog ulaza, nakon čega su se napadači povukli - prepričava svoje dramatično iskustvo Dražić.
Policija je odmah poslala ekipu na mesto napada, ali identitet napadača još nije utvrđen. Očevici koji su videli događaj su uglavnom stanari okolnih zgrada koji su sa prozora videli šta se dešavalo, ali niko od njih nije stigao da pritekne Dražiću u pomoć.
- Začula sam neke krike i komešanje, pa sam izašla na prozor da vidim o čemu se radi - kaže 75-godišnja Darinka Milosavljević, ispod čijeg stana se desio napad. - Taj mladić je pokušavao da se odbrani od tih zlobnika koji su mu pretili i skakali na njega, a onda su mučki pobegli. Viđala sam te zlotvore i ranije ovde po našem kraju, zna ih ceo komšiluk. Po ceo božji dan ništa ne rade, vucaraju se po kraju i mole ljude za hranu ili je skupljaju iz kontejnera - dodaje baka Darinka.
- Još uvek se ne zna zbog čega je Dražić bio meta napadača, ali pretpostavlja se da su u pitanju njegovi tekstovi na Njuz.netu koji na satiričan način ismevaju mnoge moćne ljude u zemlji. Potencijalni naručioci ovog napada mogu biti razni političari, tajkuni i ostali moćnici  - izjavio je za Njuz Dejan Nikolić, glavni urednik Njuza.
Napad na Marka Dražića najoštrije su osudile mnoge političke partije i udruženja novinara. Oni su odmah reagovali tako što su svim medijima poslali ustaljeni email templejt za ove prilike koji počinje sa 'Najoštrije osuđujemo napad na...', u koji su ubacili ime i prezime Marka Dražića.
Istok Pavlović
Redakcija Njuza

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

Povređeni čuvari u niškom zatvoru

Izvor: B92, 19.Feb.2011

Beograd -- Dva pripadnika službe obezbeđenja Uprave za izvršenje krivičnih sankcija zadobila su lakše povrede u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu, prilikom tuče zatvorenika...Oni su napadnuti sinoć oko 23 sata, dok su pokušavali da spreče fizički obračun osuđenih lica smeštenih u istoj sobi...Kako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.