Na Everestu u 74. godini

Izvor: NaDlanu.com, 19.Maj.2012, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Everestu u 74. godini

KATMANDU, 19. maja 2012. (Beta-AP) - Jedna 73-godišnja Japanka osvojila je u subotu Mont Everest, oborivši sopstveni rekord kao najstarija žena koja se popela na najviši vrh na svetu.

KATMANDU, 19. maja 2012. (Beta-AP) - Jedna 73-godišnja Japanka osvojila je u subotu Mont Everest, oborivši sopstveni rekord kao najstarija žena koja se popela na najviši vrh na svetu.Ang Tšering iz planinarskog udruženja Kina Tibet kazao je da je Tamae Vatanabe u subotu ujutro stigla na vrh Everesta >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << visok 8.850 metara sa severne strane planine u Tibetu u društvu četiri člana svog tima. Japanka i ostali članovi tima se dobro osećaju i trenutno se vraćaju u bazni logor.Tamae Vatanabe se popela na Mont Everest 2002. u 64. godini i postala najstarija žena koja je osvojila taj vrh.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neverovatno: Na Everestu u 74. godini

Izvor: S media, 19.Maj.2012

Jedna 73-godišnja Japanka osvojila je danas Mont Everest, oborivši sopstveni rekord kao najstarija žena koja se popela na najviši vrh na svetu...Maturanti plesali sa Evropom (VIDEO)..Devojčica od 10 godina diže 100 kilograma! (VIDEO)..Neverovatno: Ovaj čovek vuče auto očnim dupljama! (FOTO,...

Nastavak na S media...

Popela se na Mont Everest u 74. godini

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Maj.2012

Jedna 73-godišnja Japanka osvojila je danas Mont Everest, oborivši sopstveni rekord kao najstarija žena koja se popela na najviši vrh na svetu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Baka iz Japana drugi put osvojila Mont Everest!

Izvor: Sportal.rs, 19.Maj.2012

Čudesno i za neverovati zvuči vest koja nam dolazi pravo sa vrha najvećeg planinskog masiva na svetu - Himalaja. Naime, jedna 73 - godišnja Japanka se popela na Mont Everest, na 8,850 metara nadmorske visine i postala najstarija žena koja je uspela da osvoji negostoljubive predele čuvenog planinskog...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.