Kraj bitke za badvajzer od 1907.

Izvor: Studio B, 28.Jun.2014, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj bitke za "badvajzer" od 1907.

Češka pivarska kompanija Buđejovicki budvar opet je dobila sudski spor za marku "badvajzer" (Budweiser), ovoga puta u Portugaliji.

Apelacioni sud u Lisabonu odbio je žalbu Anhojzer Buš InBeva (ABI) i tako okončao dugoročne napore za registraciju zaštitnog znaka "badvajzer" u toj zemlji, potvrdio je za sajt novinky.cz, portparol Budvara, Petr Samec.

"Odbranili smo poziciju naše marke 'badvajzer' i istovremeno smo sprečili kompaniju ABI da uđe na portugalsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << tržište, jer neće biti u mogućnosti da registruje svoje nove marke", rekao je Samec.

Sudski sporovi između Buđejovickog budvara i Anhojzer Buša povodom brenda "badvajzer" traju još od 1907. godine. Ukupno je u njima bio uspešniji Budvar, koji je pobedio u oko 70 odsto slučajeva.

Od 2000. do 2013. godine definitivno su završena 184 sudska spora i pravna postupka, od kojih je Budvar pobedio u 125 slučajeva a 10 sporova je završeno pomirenjem ili nerešeno.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.