Plovidba čamcem od džinovske bundeve

Izvor: Vesti-online.com, 08.Mar.2010, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plovidba čamcem od džinovske bundeve

Jedan Britanac koji se specijalizovao za biljne vrste velikih dimenzija, uzgaja džinovsku bundevu koja bi trebalo da mu posluži kao čamac kojim će se od Britanije prevesti do ostrva Man u Irskom moru.

Medvin Vilijams (67) iz Velsa odlučio se na taj neobičan korak kako bi sakupio novac za jednu dobrotvornu organizaciju koja pomaže ranjenim vojnicima. Radi toga odlučio je da odgaji džinovsku bundevu, težu od 700 kilograma.

Kad dostigne punu zrelost, oslobođena >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sadržaja, bundeva će imati zidove debljine 15 santimetara. Da bi poslužila kao pravi čamac, biće opremljena udobnim sedištem i vanbrodskim motorom.

Uzgajivač je tek nedavno dobio semenke iz kojih će u dogledno vreme nastati njegov "biljni" čamac.

Vilijams veruje u uspeh svog projekta i ističe da je već obavio nekoliko proba sa velikim bundevama koje su se sasvim dobro održavale na vodi, preneli su lokalni mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džinovska bundeva kao čamac

Izvor: SrbijaNet.rs, 08.Mar.2010

Jedan Britanac koji se specijalizovao za biljne vrste velikih dimenzija, uzgaja džinovsku bundevu koja bi trebalo da mu posluži kao čamac kojim će se od Britanije prevesti do ostrva Man u Irskom moru. Medvin Vilijams (67) iz Velsa odlučio se na

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.