Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2014, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas štrajk upozorenja u Radio-Srpcu

SRBAC - Zaposleni u Radio-Srpcu održaće danas jednočasovni štrajk upozorenja zbog toga što im nisu isplaćene četiri plate i doprinosi i porezi za devet mjeseci, uz poziv opštinskim funkcionerima da odrede termin za pregovore da bi se izbjeglo stupanje u generalni štrajk.

Štrajkački odbor Sindikalne organizacije Javnog preduzeća "Radio-Srbac" odlučio je da štrajk upozorenja bude održan od 15.00 do 16.00 >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << časova.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Velimir Jovičić rekao je da je razlog što osnivač, opština Srbac, nije doznačila potrebna sredstva, tako da radnicima nisu isplaćene četiri bruto plate, doprinosi i porezi za devet mjeseci, sedam toplih obroka, putni troškovi za osam mjeseci i regres za godišnji odmor čak sedam godina.

"Odlučili smo da stupimo u jednočasovni štrajk upozorenja s obzirom na to da nisu urodili plodom razgovori o pitanju doznake planiranih sredstava iz budžeta opštine direktora Radio-Srpca Dejana Ugrena sa načelnikom opštine Dragom Ćirićem, predsjednikom lokalne Skupštine Zoranom Đukićem i drugim opštinskim funkcionerima", rekao je Jovičić Srni.

On je dodao da će štrajk upozorenja biti održan u redakciji Radio-Srpca i da u 15.30 časova neće biti emitovana centralna informativna emisija Dnevne novosti.

Radio-Srbac u junu iduće godine treba da obilježi 40 godina uspješnog rada i prvi put u svojoj istoriji došao je u situaciju da svoja prava kod osnivača traži organizovanjem štrajka.

U jedinom opštinskom elektronskom mediju izvršena je potrebna racionalizacija tako da je zaposleno šest radnika i direktor kojeg je u junu prošle godine imenovala Skupština opštine Srbac, a program se emituje svakodnevno od 8.00 do 18.00 časova.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.