Vučić sa diplomatama SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2022, 17:00

Vučić sa diplomatama SAD

Sjedinjene Američke Države (SAD) snažno se zalažu da Zapadni Balkan postane deo Evropske unije (EU), poručila je danas pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U telefonskom razgovoru su učestvovali i specijalni izaslanik američke administracije za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil, saopštila je pres služba predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije. Vučić je sa sagovornicima podelio utiske sa Samita EU - Zapadni Balkan u Briselu, a razgovor sa američkim diplomatama bio je, najvećim delom, posvećen bilateralnim, a posebno ekonomskim odnosima, kao i mogućnostima za saradnju u oblasti energetike.

Američke diplomate su iznele zadovoljstvo zbog uspešnog poslovanja američkih kompanija na srpskom tržištu.

Donfrid je podržala ekonomsko povezivanje regiona kroz inicijativu Otvoreni Balkan, saglasivši se sa Vučićem da je to primer dobre regionalne saradnje i stremljenja ka ciljevima od zajedničkog interesa.

Razgovarali su i o dijalogu Beograda i Prištine i pozdravili napredak ostvaren na sastanku glavnih pregovarača i specijalnog izaslanika, kada je usvojena mapa puta u primeni sporazuma o energetici.

Vučić je rekao da je Srbija opredeljena za dijalog kao jedini način rešavanja otvorenih pitanja i postizanja održivog dogovora, u korist svakodnevnog života Srba i Albanaca, kao i mira i stabilnosti u regionu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ambasadorka Rajnke za Glas Amerike: Podržavamo Otvoreni Balkan bez fusnota i usklađen sa principima EU

Izvor: VOA, 25.Jun.2022, 05:18

Sjedinjene Države podržavaju "Otvoreni Balkan" uz uslov da su u toj inicijativi "potpuno i ravnopravno" zastupljene sve države Zapadnog Balkana i da ona bude u potpunosti usklađena sa principima Evropske unije, rekla je u ekskluzivnom intervjuu za Glas Amerike američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.