Izvor: Blic, 09.Sep.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utopio se ronilac amater

SREMSKA MITROVICA - Mario Bartoš(34), ronilac amater, udavio se prekjuče oko 14 sati u Savi, u blizini mačvanskog dela obale na tri metra dubine. Mada se sumnja da je smrt nastupila usled moždanog udara, pravi uzrok smrti daće obdukcija, koju je naložio istražni sudija Okružnog suda u Sremskoj Mitrovici.

Po kazivanju očevica koji je želeo da ostane anoniman, u nedelju oko 14 sati Mario Bartoš je sa nekoliko prijatelja članova ronolačkog kluba '’Žute foke’’ >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Sremske Mitrovice ronio na desnoj obali reke Save, na mačvanskoj strani.

- Strašno, ne mogu da dođem sebi od šoka! Jeste da je bila nesnosna vrućina, ali nije to prvi put da smo u takvim uslovima ronili. Bio sam najbliži Mariju, na nekoliko metara udaljen. Kako je zaronio, Sava ga je progutala, nije više ni izronio. Tragali smo za njim bezuspešno, dok ga spasilačka ekipa nije našla stotinak metara nizvodno blizu plaže u Mačvanskoj Mitrovici - priča jedan član '’Žutih foka’’.

Kako '’Blic’’ nezvanično saznaje, Mario Bartoš nije imao položen ronolački ispit, niti je prošao obaveznu ronilačku obuku, a navodno je imao i poteškoća sa disanjem, dok neki tvrde da je bolovao od astme.

- Mario je bio dugogodišnji prijatelj našeg kluba i zajedno smo ronili. Često je i sina vodio sa sobom, od nas je krio da ima zdravstvenih problema i sam sam to danas saznao. U nedelju se ronilo na maloj dubini, gde ronjenje nije rizično. Šta se stvarno desilo utvrdiće obdukcija. Svi naši članovi moraju polagati ronilačku obuku, dok je on bio prijatelj kluba i ronilac amater, pa to pitanje nismo ni potezali - kaže Branimir Pavlović, predsednik ronilačkog kluba '’Žute foke’’ iz Sremske Mitrovice.

Sahrana Marija Bartoša obaviće se danas u 15 sati.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.