Uskoro tri prelaza u Banatu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2014, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro tri prelaza u Banatu

Do polovine novembra, prema planu Vlade Srbije i Republike Rumunije trebala bi biti otvorena tri stalna granična prelaza. Jedan od njih je i prelaz u Jaši Tomiću. Na njemu je izgradnja carinarnice u toku i trebala bi biti završena za desetak dana.

Meštani Jaše Tomića smatraju da bi prekategorizacija ovog prelaza značajno uticala na ekonomski razvoj ovog sela pa i cele opštine. I kada je prelaz bio otvaran privremeno, vikendom i državnim praznicima, preduzetnici u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << selu ostvarivali su značajne prihode.

Prema rečima Novaka Zubaca iz Jase Tomića, ovde se očekuje privredni razvoj, već postoje zainteresovani italijanski investitori pa će otvaranje granice uticati i na otvaranje novih radnih mesta.

Opština Sečanj je proteklih pet godina veoma intenzivno radila na dobijanje potrebnih dozvola za otvaranje prelaza. Predsednik opštine Sečanj Predrag Milošević ističe da je ovo najbliži put između Novog sada i Temišvara, a da bi to direktno moglo uticati i na smanjenje gužvi na većim graničnim prelazima. Takođe je značajna blizina temišvarskog aerodroma

Radi se još jedna saobraćajna traka i objekat za policiju i carinu i to sve po šengenskim propisima. Ukupna vrednost projekta je 1.8 milion evra a finansira se iz IPA fondova

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.