Ugušio se u dimu iz kompjutera

Izvor: Blic, 11.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugušio se u dimu iz kompjutera

SUBOTICA - Ivan Kvezić (26) iz Subotice ugušio se preksinoć od posledica trovanja ugljen-monoksidom nakon što mu se zapalio kompjuter, u iznajmljenoj sobi u Sterijinoj ulici 21a. Komšije koje žive u istom dvorištu kažu da se nešto posle 20 časova iz sobe počeo širiti gust dim i da su potom čuli strahovito zapomaganje i lomljavu. Vatrogasci i policija su brzo stigli, ali nesretnom mladiću nije bilo spasa.

Vatrogasci nisu mogli da ga spasu: Soba u kojoj je živeo Ivan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kvezić

Prema nezvaničnim informacijama iz Vatrogasne jedinice, u sobi su zatečeni zapaljeni monitor i tastatura, a gasovi koji se ispuštaju u tim situacijama su u većini slučajeva kobni. Pretpostavlja se da je mladi Subotičanin u trenutku izbijanja požara spavao, a nakon udisanja ugljen-monoksida postao je dezorijentisan i da je u panici pokušavao da se spase. Na zidu suprotno od izlaznih vrata i dalje su vidljivi otisci ruku stradalog mladića, nastali dok je pokušavao da nađe izlaz iz zadimljene prostorije i spase život.

„Blic" saznaje da su vrata i prozori na sobi stradalog Ivana Kvezića bili zatvoreni u trenutku kada se kompjuter zapalio, tako da je ugljen-monoksid imao pojačano dejstvo na organizam.

- Ja sam oko 18 časova došla kući i tada smo Ivan i ja razgovarali. Čak smo se dogovorili da mi ovih dana zalepi usisivač. Nakon toga sam otišla u svoju sobu, a on u sobu koju smo mu iznajmili pre par meseci. Nije prošlo mnogo vremena kada sam čula urlike i jauke iz njegove sobe. Dim je već počeo da se širi po celoj kući, pa sam izletela napolje i počela da ga zovem da i on izađe, ali nije reagovao na moje pozive. Od dima ništa nisam videla, pa smo pozvali vatrogasce i policiju. Oni su stigli relativno brzo, ali mogli su samo da konstatuju smrt - kaže Smilja Bogosavljev (81), vlasnica kuće u Sterijinoj ulici.

Jelena Kozlica, koja takođe živi u dvorištu, kaže da se iz susedne sobe čulo strahovito zapomaganje i lomljava, pa je u prvom trenutku pomislila da komšiju neko tuče.

- Prošla sam pored njegovog prozora nešto pre 18 časova i videla sam da radi nešto za kompjuterom. Iznenadila me je buka koja je posle 20 časova doprla iz njegove sobe, pa sam pozvala policiju i izašla napolje. Tada sam videla da iz sobe kulja gust dim i zvala sam i vatrogasce. Nije se video nikakav plamen, a svetlo je bilo ugašeno, pa sam u strahu potrčala da izvučem četvorogodišnju ćerkicu, koja je ostala u našem delu kuće - priča Jelena Kozlica.

Ljudi koji žive u Sterijinoj ulici 21a kažu da je Ivan Kvezić bio uzoran komšija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.