U Pančevu mesara na točkovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2020, 10:18

U Pančevu mesara "na točkovima"

Na osnovu mere države odlukom gradskih vlasti Pančeva sve pijace su zatvorene, a pojedini trgovci su se prilagodili uslovima i nastavili prodaju uz samu glavnu "zelenu" pijacu.

Mesara "Đera", čiji je objekat ostao zatvoren u pijaci, opremila je mesaru na "točkovima" koja je od subote, tradicionalno najjačeg pijačnog dana, svakog jutra parkirana ispred jednog od dva centralna ulaza na pijacu.

Kamion je u stvari preuređena hladnjača za transport mesa od koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sada nastala prava mala mesara, gde iza vitrine rade dvojica mesara pod adekvatnom zaštitom predviđenom za doba epidemije.

Vlasnik Danijel Đerfi rekao je za Tanjug da je prvog dana rada u subotu bilo kupaca, dok je u ponedeljak bilo manje mušterija.

Kako je objasnio, mesara na točkovima ispunjava sve uslove za ovaj način prodaje, a druge mesare su i pre vanrednog stanja imali tu vrstu trgovine.

Mesara Đera je kupcima u ovo vreme proširila ponudu i na prodaju preko dostave na kućnu adresu.

Pet šop Amos u bloku lokala uz samu pijacu nastavio je prodaju kao i ranije jer su mu izlog i ulaz okrenuti van pijace, a prodavac kaže da je razlika u vrstama kupaca jer sada dolaze samo oni koji su planirali kupovinu a ne kupci prolaznici.

Trgovinu je prilagodio i bajk šop Fristajl koji sada umesto uobičajene trgovine sa pijačne strane, svoje bicikle, opremu za njih, kao I usluge popravke nudi kroz magacinski ulaz do koga se stiže van pijace.

Da je proleće i vreme prodaje zeleniša svedoče još dva prodavca koji su stali na prazan parking i prilaz pijaci sa bakalukom od krompira, od sveže salate do mladog luka.

Kapije glavna pančevačka zelena pijaca na kojoj je do pre nedelju dana bilo i više stotina prodavaca pijačnim danom a prodavalo se na otvorenom - zatvorene su i zaključene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle burekomata stiže mesara na točkovima: Pančevci našli rešenje nakon zatvaranja pijace

Izvor: B92, 07.Apr.2020

Na osnovu mere države odlukom gradskih vlasti Pančeva sve pijace su zatvorene, a pojedini trgovci su se prilagodili uslovima i nastavili prodaju uz samu glavnu "zelenu" pijacu...Zbog novih mera, prodavci u Pančevu prilagođavaju se situaciji, poput otvaranja burekomata u jednoj pekari...Mesara Ðera,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.