Turistički pakt za južnu Bačku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistički pakt za južnu Bačku

BAČKA PALANKA - Turističke organizacije i oprateri u sedam vojvođanskih opština (Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Sremski Karlovci, Srbobran, Žabalj i Titel) trebalo bi da uskoro formiraju "Teritorijalni pakt za turizam južne Bačke", najavila je Đukić iz bačkopalanačke Turističke organizacije.

Formiranje tog "pakta" bilo bi zasnovano na dobrim iskustvima i uspešnoj praksi italijanskih južnih i jugoistočnih regija Pulja, Molize i Abruco koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su ovih dana, posle jednogodišnje saradanje na tom projektu, posetili turistički poslenici sedam opština Južnobačkog okruga.

Iza tih italijanskih regija stoji desetogodišnje iskustvo u funkcionisanju teritorijalknih paktova za turizam i uspešan razvoj do tada nerazvijenih i gotovo zapuštenih područja, gde smo dobili nova saznanja o neophodnim konkretnim aktivnostima za realizaciju tog projekta, rekla je Đukićeva.

Projekat "Formiranje teritorijanog pakta za turizam južne Bačke" ima podršku srpskog Ministarstva za privredu i regionalni razvoj i Pokrajinskog sekretarijata za privredu,dodala je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.