Svetica Džudi (RTV1) 20.05

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2023, 03:48

Svetica Džudi (RTV1) 20.05

Radnja filma prati Džudi Vud, advokaticu iz Los Anđelesa, koja je uspela da promeni američki zakon o imigrantima i na taj način spasi milione žena. Nakon deset godina provedenih u Novom Meksiku gde je uspešno radila u oblasti Krivičnog prava, Džudi se, sa sinom, seli u Los Anđeles.

Napušta posao krivičarke i posvećuje se imigracionom pravu, posebno pružanju pomoći ženama koje traže azil u SAD-u. Započinje slučaj u kome zastupa ženu iz Avganistana, učiteljicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koju u domovini Talibani optužuju zbog otvaranja škole za devojčice. Nakon nekoliko godina borbe u sudu i van sudnice, Džudi uspeva da izmeni savezni zakon o azilu i na taj način spasi život svoje klijentkinje, ali i pomogne drugim ženama, koje se nalaze u sličnoj situaciji.

Saint Judy

RTV1/ ponedeljak, 17. april u 20.05

Žanr: biografski, drama

Režija: Sean Hanish

Scenario: Dmitry Portnoy

Glavne uloge: Michelle Monaghan, Leem Lubany, Common, Alfred Molina, Alfre Wooddard, Ben Schnetzer, Gabriel Batemen

Godina proizvodnje: 2018.

Zemlja proizvodnje: SAD

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.