Stepanovićevo bez pedijatra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2017, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stepanovićevo bez pedijatra

U Stepanovićevu, selu nadomak Novog Sada od avgusta, u Domu zdravlja ne radi pedijatar. Roditelji su potpisivanjem peticije pokušali da utiču na to da se ponovo zaposli dečiji lekar, kako bi im se obezbedila dostupna i kvalitetna zdravstvena zaštita.

Ranijih godina, u Stepanovićevu, pedijatar bi prestajao sa radom tokom letnjeg raspusta, da bi se sa početkom školske godine ponovo vraćao na posao. To nije bio slučaj ovog septembra. Trenutno da bi se dete lečilo, roditelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << treba da ga odvedu u prvo susedno mesto, a u ovom slučaju to je Kisač.

Takođe, ranije je postojala mogućnost da ukoliko pedijatar u selu ne radi, lekar opšte prakse može da zbrine bolesno dete, međutim i to im je uskraćeno, tvrde roditelji. Načelnica pedijatrije, Vesna Vuleković, kaže da u Stepanovićevu nema dovoljan broj dece, kako bi se stekli uslovi za zapošljavanje pedijatra.

Kako su ranijih godina postojali uslovi, uprkos nedovoljnom broju dece i šta je to što je dovelo da se situacija promeni, pitanje je na koje građani ovog mesta još uvek nisu dobili odgovor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.