Setva šećerne repe u šidskom ataru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Setva šećerne repe u šidskom ataru

ŠID - U opštini Šid do sada je setva šećerne repe obavljena na 1.030 od planiranih 1.290 hektara, što su upola manje površine nego lane, jer su poljoprivrednici sve manje zainteresovani za proizvodnju te industrijske kulture, saopštilo je opštinsko Odeljenje za privredu.

U toj vojvođanskoj opštini, gde bi ovog proleća poljoprivrednim kulturama trebalo da bude zasejano 33.200 hektara, obavljena je setva suncokreta na 93 od planiranih 489 hektara i povrća na 45 od predviđenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 247 hektara.

Sekretar Odbora za agrar u Sremskoj privrednoj komori Vladimir Vlaović je rekao da će ove godine prolećna setva biti 60 odsto skuplja nego lane, jer je seme kukuruza poskupelo od 60 do 110 odsto, u zavisnosti od proizvođača, đubrivo 40 do 60, a gorivo više od 30 odsto.

U opštini Šid ozima pšenica je u dobrom stanju, ali je, kako preporučuju poljoprivredni stručnjaci, treba zaštititi od bolesti, korova, insekata i drugih štetočina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.