Programiranje zabava i budućnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2014, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Programiranje zabava i budućnost

Kompanija Majkrosoft ugostila je danas polaznike istraživačke stanice Petnica i učenike Matematičke gimnazije - učesnike ovogodišnje akcije "Sat programiranja".

Akcija "Sat programiranja" organizovana je od 8. do 14. decembra u 180 zemalja u cilju da demistifikuje pojam programiranja i pokaže kako svako može da nauči osnove programiranja i kodiranja, rečeno je na ceremoniji održanoj u prostorijama kompanije Majkrosoft.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razvoja Srđan Verbić i generalni direktor kompanije Majkrosoft Srbija Željko Vujinović potpisali su ugovor o unapređenju saradnje u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju.

Verbić je istakao da saradnja sa Majkrosoftom već dugo traje i nastaviće se i ubuduće. On je đacima poručio da deli njihovu strast prema programiranju i obećao da će se prvom prilikom sa njima takmičiti u pravljenju koda.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da u kompaniji Majkrosoft, lideru u svetu i Evropi, radi 130 inženjera i prosek godina zaposlenih u kancelariji u Beogradu 29. Njih 95 odsto završilo je fakultete u Srbiji, što govori koliko je jak naš obrazovni sistem.

Strategija Vlade Srbije je zapošljavanje najboljih stručnjaka, rekao je Udovičić, izarazivši nadu da će se i dalje vrednovati srpski brend - umovi.

Direktor Razvojnog centra kompanije Majkrosoft Srbija Dragan Tomić predočio je da njen strateški cilj nije samo razvoj tehnologija, već i želja da doprinese da Srbija bude lider regiona u toj oblasti.

On je ukazao da su Petnica i Matematička gimnazija sada već svetske institucije, a mladima poručio da put koji su izabrali povećava verovatnoću za normalan život u budućnosti.

Protekle nedelje, u okviru ovog projekta zaposleni u razvojnom centru Majkrosofta obilazili su škole širom Srbije i učenicima na praktičan i zabavan način predstavljali programiranje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.