Privredni sajam u Bačkoj Topoli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2017, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privredni sajam u Bačkoj Topoli

U Bačkoj Topoli održava se četrnaesti poljoprivredni i privredni sajam Expo 2017.

Sajam je okupio oko 300 poljoprivrednih i privrednih izlagača, koji imaju priliku da razmene iskustva.

Učešće su uzeli poljoprivredni proizvođači, privredni subjekti čije su delatnosti proizvodnja metalne i plastične galanterije, prerada drveta, hemijska industrija, IT oprema, građevinarstvo, tekstil, obuća, prehrambena industrija, mehanizacija, turizam i ugostiteljstvo i drugo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Drugog dana održana je konferencija "Moderna agrarna i prerađivačka tehnologija za konkurentu poljoprivredu".

Arpad Fremond, zamenik predsednika Odbora za poljoprivredu, šumarsvo i vodoprivredu istakao je da se nada da će Vlada Srbije, kao i Pokrajinska vlada pronaći najbolje rešenje za probleme poljoprivrednika.

"Iz robnih rezervi bilo bi najbolje da oni mogu da dobiju repro materijal, eventualno gorivo, jer nemaju sredstava da ulažu u novu privrednu godinu", kaže Fremond.

Među brojnim izlagačima, našla se i Fondacija "Prosperitati" koja se predstavila svojim programom. U protekle dve godine Vlada Mađarske je uložila značajna sredstva u razvoj poljoprivrede u Vojvodini i podržala mnogobrojne projekte poljoprivrednika koji imaju dvojno državljanstvo, srpsko-mađarsko.

"Ako gledamo proteklih godinu i po dana stiglo je 7.000 projekata na konkurse, od 5.500 ljudi. Dodeljeno je 10 milijardi forinti što iznosi oko 33 miliona evra. Sklopljeni su novi ugovori u vrednosti od 5 milijardi forinti, a raspisan je i novi konkurs", kaže Balint Juhas, zastupnik Fondacije „Prosperitati".

Na konferenciji predstavili suz se poljoprivredne i prerađivačke kompanije iz Mađarske, i sve to u cilju informisanja mogućih korisnika radi pospešivanja i razvoja poljoprivrednih i prerađivačkih kapaciteta u Vojvodini.

Izlagači mogu da učestvuju i u pratećim programima, a organizatori su pripremili za izlagače i posetioce interesantne programe za decu i odrasle u okviru Expo 2017.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.