Predavanja Novi Sad - Kulturna transformacija u galeriji Prometej (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2023, 14:37

Predavanja "Novi Sad - Kulturna transformacija" u galeriji Prometej (AUDIO)

Ciklus predavanja nazvan "Novi Sad - Kulturna transformacija" počeo je u knjižari Prometej. Prvo predavanje upriličeno je juče povodom Dana grada, a tema je bila Podgrađe petrovaradinske tvrđave i Majur. Današnje predavanje koje počinje u osamnaest časova biće posvećeno Almaškom kraju, a sutrašnje Dunavu sa kojim će ciklus biti završen.

Predavanja su organizovana kako bi se analizirala sadašnja funkcija istorijskih delova grada. Univerzitetski profesor i učesnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predavanja Nikola Grdinić istakao je da nije dovoljno sačuvati i rekonstruisati stara gradska jezgra poput Podgrađa i Almaškog kraja ukoliko se ne precizira funkcija tih delova grada u sadašnjosti.

Grdinić dodaje da je slična situacija i sa Almaškim krajem. On pozdravlja rekonstrukciju tog dela grada, ali navodi da niko ne razmišlja o društvenim sadržajima koji će se nakon rekonstrukcije u tom delu grada razvijati.

I zbog toga su predavanja u Prometeju interaktivnog karaktera. Grdinić poziva građane da dođu u galeriju večeras od 18 časova i da iznesu svoje predloge o društvenim odnosno, kako je naveo duhovnim funkcijama starih delova grada nakon njihovog infrastrukturnog rekonstruisanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.